24 června 2010

Mexické fazole


Rozpis:
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 500 g loupaných rajčat
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 4 velké stroužky česneku
  • 10- 15 lžic ostrého kečupu
  • 2 plechovky červených fazolí
  • sůl, pepř, kmín, chilli omáčka

Postup:
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mleté hovězí maso a restujeme. Maso musí být zcela oddělené a opečené dohněda. Vložíme loupaná rajčata (dala jsem sterilovaná, ale lze použít i čerstvá loupaná), osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme česnek (podle chuti můžeme přidat i více než 4 velké stroužky). Do směsi dáme kečup, 100ml vody a dusíme 15 - 20 minut. Podle potřeby vodu ještě dolijeme. Přidáme scezené fazole, chilli omáčku, dochutíme a necháme fazole ve směsi prohřát. Podáváme s rýží, těstovinami nebo s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání