Rozpis:
- 1 kg polohrubé mouky
- 3 žloutky
- 150 g cukru
- 150 ml oleje
- 1 kostka droždí
- citronová kůra
- 1 vanilkový cukr
- 1 rovná lžíce soli
- 550 - 600 ml mléka
višně, skořicový cukr
Postup:
Z trochy vlažného mléky, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, zamícháme sůl, přidáme ostatní ingredience a kvásek. Přiléváme vlažné mléko,
zaděláme těsto a dobře propracujeme. Dáme dobře vykynout. Zkynuté těsto dáme po částech na vál a rozdělíme na dílky - jak chceme mít velké buchty. Každý kousek těsta roztáhneme na čtverečky, přidáme podle chuti skořicový cukr. Na každý dílek vložíme oprané a oschlé višně. Zabalíme buchty a vkládáme na pekáč mírně od sebe. Každou pomažeme vlahým rozpuštěným máslem s olejem (2:1). Necháme mírně nakynout a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dozlatava.
Já dělám buchty v remoskových miskách, máme rádi krajové.
Žádné komentáře:
Okomentovat