09 června 2010

Květákový koláč

Květákový koláč

Rozpis:

  • 300 - 350 g květáku
  • 100 g sýra
  • 100 g libové slaniny nebo uzeného masa
  • 150 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce mléka
  • cibule, pažitka, muškátový oříšek
  • sůl, pepř
  • špetka prášku do pečiva
Postup:
Květák rozdělíme na malé růžičky a vložíme do mísy. Přidáme nakrájenou libovou anglickou slaninu nebo uzené maso, cibuli, pažitku, nastrouhaný sýr, olej, mléko, žloutky, osolíme a okořeníme. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě 180°C cca 30 - 40 minut. Koláč je dobrý teplý i studený.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání