02 května 2010

Žravé řezy

Rozpis piškot:
  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic horké vody
  • 1/2 prášku do pečiva

Rozpis náplň:
  • 250 ml šlehačky
  • 400 ml husté zakysané smetany
  • 1 ztužovač za studena
  • cukr podle chuti
  • velký kompot broskvový (meruňkový)

Rozpis želé:
  • šťávu z ovoce
  • 2 vanilkové pudinky
  • cukr podle chuti

Postup:
Ušleháme žloutky, cukr, olej, přidáváme po lžících horkou vodu, vmícháme mouku s práškem do pečiva a jako poslední sníh z bílků. Těsto rozprostřeme na hluboký plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme při 190°C dorůžova.
Na náplň si rozmícháme zakysanku s cukrem (podle chuti), přidáme ztužovač připravený podle návodu, vmícháme ušlehanou šlehačku a okapaný nakrájený kompot. Krém rozetřeme na vychladlý piškot a dáme asi na hodinku do lednice.
Šťávu z ovoce dolijeme do 750 ml vodou a pokud je potřeba podle chuti přisladíme. Ve šťávě rozmícháme pudinkové prášky a uvaříme. Vlažný pudink nalijeme na krém a dáme opět do ledničky. Nejlépe druhý den krájíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...