Rozpis piškot:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 10 lžic oleje
- 10 lžic horké vody
- 1/2 prášku do pečiva
Rozpis náplň:
- 250 ml šlehačky
- 400 ml husté zakysané smetany
- 1 ztužovač za studena
- cukr podle chuti
- velký kompot broskvový (meruňkový)
Rozpis želé:
- šťávu z ovoce
- 2 vanilkové pudinky
- cukr podle chuti
Postup:
Ušleháme žloutky, cukr, olej, přidáváme po lžících horkou vodu, vmícháme mouku s práškem do pečiva a jako poslední sníh z bílků. Těsto rozprostřeme na hluboký plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme při 190°C dorůžova.
Na náplň si rozmícháme zakysanku s cukrem (podle chuti), přidáme ztužovač připravený podle návodu, vmícháme ušlehanou šlehačku a okapaný nakrájený kompot. Krém rozetřeme na vychladlý piškot a dáme asi na hodinku do lednice.
Šťávu z ovoce dolijeme do 750 ml vodou a pokud je potřeba podle chuti přisladíme. Ve šťávě rozmícháme pudinkové prášky a uvaříme. Vlažný pudink nalijeme na krém a dáme opět do ledničky. Nejlépe druhý den krájíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat