14 května 2010

Vepřové maso na kysaném zelí


Rozpis:
  • 1 - 1,30 kg plece nebo vepřové krkovice 
  • 1/2 kg kysaného zelí
  • sůl, pepř, kmín
  • sádlo na vymazání zapékací misky

Postup:
Zapékací misku vymažeme sádlem, dáme 2/3 zelí. Na zelí rozprostřeme naklepané, osolené a opepřené silnější plátky masa, posypeme kmínen (nejlépe mletým nebo drceným) a navrch dáme zbytek zelí. Pokud zelí obsahuje hodně šťávy, slijeme ji - dáme jenom trochu. Pečeme při teplotě 200°C, přikryté pokličkou, občas maso otočíme a navrch dáme zelí ze dna misky. Když je maso  upečené, odkryjeme pokličku. Maso rozložíme na zelí, aby dosáhlo zlatavé barvy. Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání