14 května 2010

Ořechové trojhránky


Rozpis piškot:
  • 6 vajec
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g mletých ořechů
  • 4 - 5 lžic polohrubé mouky
Náplň:
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 500 ml mléka
  • 2 pudinkové prášky
  • 150 g mletých ořechů
  • rum
  • marmeláda na potření piškotu

Postup:
Žloutky ušleháme s cukry do pěny, přimícháme ořechy, 4 - 6 lžic polohrubé mouky (podle velikosti vajec). Těsto rozetřeme na dva plechy s papíry mírně potřenými olejem. Upečeme  při teplotě 180 - 190 °C dorůžova.
Na krém si uvaříme z mléka a pudinkových prášků nesladký pudink. Ze zcela vychladlého pudinku stáhneme škraloup a po částech ho vešleháme do ušlehaného změklého másla s cukrem. Krém dobře vyšleháme a v průběhu šlehání přidáme i rum (podle chuti). Z našlehaného krému si odebereme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou asi 150 g krému. Do zbývajícího krému vešleháme ořechy. Vychladlý piškot rozdělíme vždy podélně na tři pruhy. Pokud máme rádi, potřeme spodní díl nejprve marmeládou a potom krémem. Slepíme vždy tři pruhy k sobě. Nakonec pruhy namažeme z boku i z vrchu a zdobíme krémem podle fantazie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání