10 května 2010

Kremrole

Rozpis těsto:
Kremrole
  • 500 g hladké mouky
  • 250g hery
  • 250 ml šlehačky
  • sůl
  • vejce na potření

Sníh:
  • 150 g bílků
  • 300 g cukru
  • špetka soli

Postup:
Z mouky, hery a šlehačky vypracujeme těsto. Těsto vyvalujeme na pláty 2mm silné, z nich krájíme proužky 3 cm široké a 23 - 25 cm dlouhé, které navineme na trubičky. Kremrole potřeme vejcem a pečeme na plechu s pečícím papírem při teplotě 180 - 190°C cca 15 minut. Zchladlé korpusy sundáme z trubiček a plníme sněhem.
Bílky šleháme v kotlíku nebo v hrnci, do téměř ušlehaného sněhu vešleháme po částech cukr. Šleháme a když je sníh hustý a tuhý přendáme kotlík do hrnce s vařící vodou. Kotlík nesmí být ponořen do vody a voda se musí vařit. Sníh šleháme bez přestání. Nejprve nad párou trošku zeřídne a potom začne opět tuhnout. Když je sníh teplý a tuhý, odstavíme kotlík z páry a šleháme do vychladnutí. Sníh dáme do cukrářského sáčku s velkou trubičkou a plníme. Z této dávky jsem měla 40 kremrolí a sněhová náplň mi vystačila přesně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání