Rozpis:
- 400 g hovězího masa
- 50 g slaniny
- 200 g cibule
- 150 ml červeného vína
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sádla
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- mletý pepř, sůl, špetka tymiánu
Postup:
Maso nakrájíme na kostky, opepříme a obalíme ve vrchovaté lžíci hladké mouky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme. Na sádle orestujeme slaninu do sklovita, přidáme cibuli, maso a společně opékáme a mícháme do zlatova. Podlijeme vínem, osolíme, přidáme koření a pod pokličkou zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme. Před podáváním vyjmeme kuličky nového koření a bobkový list. Podáváme s knedlíky, rýží, těstovinami nebo s pečivem.
Z tohoto množství jsou cca 3 porce.
Žádné komentáře:
Okomentovat