28 května 2010

Burgundské hovězí kostky

Rozpis:
  • 400 g hovězího masa
  • 50 g slaniny
  • 200 g cibule
  • 150 ml červeného vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sádla
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • mletý pepř, sůl, špetka tymiánu

Postup:
Maso nakrájíme na kostky, opepříme a obalíme ve vrchovaté lžíci hladké mouky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme. Na sádle orestujeme slaninu do sklovita, přidáme cibuli, maso a společně opékáme a mícháme do zlatova. Podlijeme vínem, osolíme, přidáme koření a pod pokličkou zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme. Před podáváním vyjmeme kuličky nového koření a bobkový list. Podáváme s knedlíky, rýží, těstovinami nebo s pečivem.
Z tohoto množství jsou cca 3 porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání