06 dubna 2010

Zapečené žampiony s hermelínem



Rozpis:
  • 250 g žampionů nebo jiných hub
  • 1 hermelín
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • vegeta, pepř, sůl
  • olej
  • máslo na zapékací misku

Postup:

Na olej dáme osmažit nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme nakrájené houby (nožičky drobně nasekáme), česnek, vegetu, pepř a za stálého míchání dusíme 10 - 15 minut bez vody.  Měkké houby odstavíme z plotny a vmícháme na kostičky nakrájený hermelín. Měkký hermelín rozmačkáme  vidličkou. Dobře promícháme, sýr se začne rozpouštět, rozšleháme vejce a přimícháme do hub. Pokud je třeba ještě dosolíme. Opět dobře promícháme a nalijeme do máslem vytřené zapékací misky (slabou vrstvu) a dáme do trouby vyhřáté na 220 °C cca 20 minut nebo až se udělá kůrčička.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání