07 dubna 2010

Plněné čevabčiči

Rozpis:
  • 400 g mleté vepřové plece
  • 1 cibule
  • 2vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vrchovaté lžíce strouhanky
  • 1 lžička papriky
  • chilli omáčka
  • sůl
  • 100 g tvrdého sýra na plnění

Postup:

Mleté maso smícháme s cibulí nakrájenou na drobné kostičky, nasekanými několika listy medvědího česneku nebo lisovanými stroužky česneku a strouhankou. Ochutíme solí, sladkou paprikou a podle
chuti chilli omáčkou. Sýr si nakrájíme na 8 hranolků. Z dobře promíchané hmoty děláme placičky, do kterých zabalíme sýr. Hotové šištičky (čevabčici) smažíme ve friťáku nebo na pánvi na oleji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání