Rozpis těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g hladké mouky
- 250 g majolky
- 4 lžíce cukru
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- 1 kostka droždí
- sůl
- vejce na potření
Drobenka:
- 120 g cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 120 g másla
- skořice
Krémy:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 200 g cukru
- 2 žloutky
- 400 ml šlehačky
- 100 g másla
- 2 ztužovače šlehačky
- 200 g tvarohu ve vaničce
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto, dobře vypracujeme a dáme kynout. Zkynuté těsto rozdělíme na sedm dílů, uděláme bochánky a přendáme na plech s pečícím papírem. Bochánky zmáčkneme na cca 2 cm placky, pomažeme vejcem, posypeme drobenkou a necháme chvíli nakynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Necháme na mřížce vychladnout.
Do kastrolku si dáme 400 ml mléka, ve zbytku mléka rozšleháme žloutky a pudink. Do vařícího mléka vsypeme cukr a přilijeme rozmíchaný pudink se žloutky a za stálého míchání uvaříme. Hotový pudink za občasného zamíchání necháme zchladnout. Ušleháme si šlehačky se ztužovači.
1. krém: Navážíme z vychladlého pudinku 200 g, přidáme tvaroh, vyšleháme, přidáme cca 1/3 z ušlehaných šlehaček a opatrně zamícháme.
2.krém: Zbytek pudinku dáme do mísy, zašleháme změklé máslo a vmícháme zbylou šlehačku.
Koláče v polovině rozkrojíme a plníme uvedenými náplněmí. Tvarohovou náplní jsem naplnila tři a pudinkovou čtyři koláče. Jsou dost plněné - máme je tak rádi.
Žádné komentáře:
Okomentovat