20 března 2010

Velikonoční nádivka - prokládaná




Rozpis:
  • 500 g kuřecího masa
  • 600 g vařeného uzeného
  • 8 rohlíků
  • 8 vajec
  • 250 ml mléka
  • velká hrst mladých kopřiv nebo petrželky
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup:
Naklepané kuřecí prsní nebo stehenní řízky osolíme , opepříme, necháme odležet a připravíme si nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostky a přelijeme rozšlehaným mlékem se žloutky a necháme asi 10 minut rozležet. Přidáme vařené uzené maso nakrájené na kostky, nasekané kopřivy nebo petrželku, okořeníme a vmícháme sníh z bílků. Polovinu nádivky dáme do máslem vymazaného pekáčku. Na nádivku rozložíme kuřecí maso, které přikryjeme druhou polovinou nádivky. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30 - 40 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami.
Toto množství je 6 - 8 porcí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání