06 března 2010

Dort stracciatela


Rozpis korpus:
  • 4vejce
  • 80 g cukru

  • 80 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 prášku do pečiva

Krém stracciatela:
  • 300 g bílého hustého jogurtu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 rovná lžíce cukru moučky

  • 500 ml smetany ke šlehání

  • 100 g čokolády Margot
  • 50 g čokolády na vaření
  • 1,5 balení želatinového ztužovače Dr.Oetker
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky

Postup:
Bílky ušleháme s polovinou cukru. Žloutky šleháme s druhou polovinou cukru do pěny (3 minuty) a zašleháme olej. Smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao a střídavě s ušlehanými bílky ručně vmícháme do žloutků. Těsto dáme do vymazané a přesátou strouhankou vysypané dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut. Upečený korpus necháme trochu vychladnout a přendáme na mřížku. Na krém si ušleháme do tuha šlehačku s cukry, opatrně vmícháme rozmíchaný jogurt, přidáme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu, opět opatrně zamícháme. Nakonec pomalu vmícháme hrubě strouhané čokolády. Dortový korpus překrojíme, spodní díl vložíme do dortové formy, dáme hotový krém a přiklopíme vrchním dílem korpusu, přikryjeme potravinovou folií a necháme do druhého dne vychladit. Vyndáme z formy, potřeme a zdobíme ušlehanou šlehačkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání