19 ledna 2010

Zapečené kuřecí maso


Rozpis:
  • kuřecí maso nebo kotlety
  • strouhaný sýr
  • trvanlivý salám (strouhaný)
  • cibule
  • žampiony
  • sůl, pepř
  • máslo na vymazání
  • šlehačka

Postup:
Kuřecí maso, kotlety nebo jiné libové vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme do mírně vymazané zapékací misky. Posypeme vrstvou strouhaného sýra, tence krájenými půlkolečky cibule, strouhanou nebo jemně nasekanou vysočinou a navrch rozložíme plátky čerstvých nebo sterilovaných žamponů. Polijeme šlehačkou a dáme péci, nejprve přiklopené asi 20 minut. Můžeme ještě dosypat na povrch tence sýrem (pro vzhled) a dopečeme bez pokličky. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání