Rozpis medovník:
- 340 g hladké mouky
- 130 g hery
- 130 g cukru
- 1 malé vejce
- 1 lžička sody
- 4 lžíce medu
- 3 lžíce mléka
- 1 lžička kakaa
Krém:
- 800 ml šlehačky
- 2 vanilkové cukry
- 3 - 4 ztužovače šlehačky
Roztok na potírání:
- 100 ml svařené zchladlé vody
- 1,5 lžíce cukru
- 2 lžíce rumu
Postup:
Heru, vejce, mléko, cukr a med šleháme asi 5 minut nad párou. V míse promícháme mouku, kakao, sodu, přidáme šlehaný krém a vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse přikryté folií odpočinout. Potom odebíráme těsto a postupně z něho vyválíme 6 placek o průměru 22 cm. Upečeme na plechu s pečícím papírem. Ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Zchladlé placky potíráme roztokem a plníme šlehačkou. Boky a povrch dortu potřeme šlehačkou a zdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat