15 ledna 2010

Medovník se šlehačkou

Rozpis medovník:
  • 340 g hladké mouky
  • 130 g hery
  • 130 g cukru
  • 1 malé vejce
  • 1 lžička sody
  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce mléka
  • 1 lžička kakaa
Krém:
  • 800 ml šlehačky
  • 2 vanilkové cukry
  • 3 - 4 ztužovače šlehačky
Roztok na potírání:
  • 100 ml svařené zchladlé vody
  • 1,5 lžíce cukru
  • 2 lžíce rumu
Postup:
Heru, vejce, mléko, cukr a med šleháme asi 5 minut nad párou. V míse promícháme mouku, kakao, sodu, přidáme šlehaný krém a vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse přikryté folií odpočinout. Potom odebíráme těsto a postupně z něho vyválíme 6 placek o průměru 22 cm. Upečeme na plechu s pečícím papírem. Ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Zchladlé placky potíráme roztokem a plníme šlehačkou. Boky a povrch dortu potřeme šlehačkou a zdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání