31 ledna 2010

Kuřecí roláda

Rozpis:
  • 800 g kuřecího masa
  • 5 - 6 vajec
  • 200 g párku nebo
    cigára
  • 4 plátky uzeného sýra
  • 200 g plátkové slaniny
  • červená paprika
  • pažitka nebo pórek
  • pepř, sůl

Postup:
Formu na biskupský chlebíček vyložíme alobalem nebo pečícím papírem. Kuřecí řízky nakrájíme, tence naklepeme, osolíme a opepříme. Asi 2/3 kuřecích plátků vyložíme připravenou formu. Rozprostřené maso poklademe plátky anglické slaniny. Část slaniny odložíme na přikrytí masa. Na slaninu rozklepneme syrová vejce, která trochu osolíme a posypeme pokrájenou pažitkou nebo zelenou částí pórku (podle chuti). Z papriky nakrájíme plátky a po délce formy položíme na vejce. Přikryjeme plátky slaniny a vrstvou kuřecího masa. Na tuto vrstvu položíme cigáro (nebo párek) a mezi něj uděláme roličku z uzeného sýra s plátkem papriky uprostřed.. Přikryjeme masem a vrstvou slaniny. Formu zakryjeme alobalem, dáme do vyhřáté trouby 180 - 190°C péct asi půl hodiny. Potom sundáme alobal a pečeme asi další půlhodinu. Upečenou roládu před vyklopením necháme ve formě asi 1/4 hodiny. Podáváme s různými přílohami teplé, ale studená je také dobrá s pečivem a zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání