Rozpis:
- 400 g vepřového masa
- olej
- 1 velká paprika
- kořenící směs Bolívie
- 2 cibule
- 200 g anglické slaniny
- 1/2 sklenice leča
- citronová šťáva
- hladká mouka
- sůl
Postup:
Libovou vepřovou krkovici (plec, kýtu) nakrájíme na kostky. Dáme do misky, přidáme koření, 2 lžíce oleje, sůl, pokapeme citronovou šťávou a dobře promícháme. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Nakrájíme papriku, cibuli a anglickou slaninu. Maso napichujeme střídavě s ostatními ingrediencemi na jehlu nebo špejli. Napíchané špízy obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme. Na dno zapékací misky rozložíme malou nebo 1/2 velké sklenice leča. Vložíme do vyhřáté trouby a za stálého polévání šťávou upečeme. Podáváme špíz politý šťávou s různě upravenými bramborami nebo s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat