09 prosince 2009

Pikantní špíz


Rozpis:
  • 400 g vepřového masa
  • olej
  • 1 velká paprika
  • kořenící směs Bolívie
  • 2 cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 1/2 sklenice leča
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • sůl

Postup:
Libovou vepřovou krkovici (plec, kýtu) nakrájíme na kostky. Dáme do misky, přidáme koření, 2 lžíce oleje, sůl, pokapeme citronovou šťávou a dobře promícháme. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Nakrájíme papriku, cibuli a anglickou slaninu. Maso napichujeme střídavě s ostatními ingrediencemi na jehlu nebo špejli. Napíchané špízy obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme. Na dno zapékací misky rozložíme malou nebo 1/2 velké sklenice leča. Vložíme do vyhřáté trouby a za stálého polévání šťávou upečeme. Podáváme špíz politý šťávou s různě upravenými bramborami nebo s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání