10 prosince 2009

Perníkové nádraží a sněhuláci


Rozpis
  • 400 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • 50 g hery
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička perníkového koření

Postup:
Zaděláme těsto a necháme alespoň 1 den odležet.
Podle předem nakreslených šablon z papíru nebo formiček, si
vykrájíme jednotlivé díly. Pečeme v dobře vyhřáté troubě,
horké potíráme rozšlehaným vejcem. Druhý den slepíme

jednotlivé díly a po řádném zaschnutí - nejlépe další den zdobíme kornoutkovou technikou.

Cukr na zdobení:
  • 1 bílek
  • 140 g cukru moučky přesáté přes husté sítko
  • 1 lžíce solamylu
  • pár kapek citronové šťávy
Všechny ingredience dáme do misky a třeme do zhoustnutí - asi 15 minut. Na polevu cukr trochu zředíme vodou.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání