17 prosince 2009

Bílá houbová polévka

Rozpis:
  • 800 g oloupaných brambor
  • 200 g zeleniny do polévky
  • 150 - 200 g hub
  • 1 střední cibule
  • 3 rovné lžíce hladké mouky
  • 200 ml šlehačky
  • sůl, celý pepř
  • celé nové koření
  • bobkový list
  • petrželka
  • asi 8 vařených vajec

Postup:
Do hrnce dáme nakrájené brambory, zeleninu, houby /čerstvé nebo mražené/, nakrájenou cibuli a nalijeme necelé 2 l vody. Přidáme sůl, 6 středních kuliček pepře, 4 střední kuličky nového koření, 2 střední bobkové listy a vaříme. Když jsou brambory téměř měkké přidáme mouku rozkvedlanou v trošce vody a chvíli povaříme. Vypneme plotýnku, přidáme šlehačku a pokrájenou petrželku. Při servírování dáme na talíř pokrájené, nebo rozpůlené vejce. Polévka je odleželá ještě chutnější, proto se u nás vaří vždycky větší množství. Toto je 6 - 8 porcí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání