Rozpis:
- 800 g vařených brambor
- 1 vejce
- 1 lžíce octa
- sůl
- 200 g hrubé mouky
- 100 g krupice
mleté uzené maso nebo uzenina
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme (jemně). Vařečkou nebo robotem co nejrychleji zpracujeme všechny ingredience. Utvoříme silnější váleček a z něho nakrájíme plátky. Na plátky dáme mleté uzené maso a zabalíme do těsta. Knedlíky ihned vkládáme do kastrolu s vroucí osolenou vodou a vaříme 6 až 8 minut. Knedlíky můžeme také plnit kousky salámu nebo uzeného masa. Na talíři dáváme na knedlíky cibulku osmahnutou do zlatova. Ke knedlíkům podáváme salát z čerstvé nebo sterilované zeleniny.
Žádné komentáře:
Okomentovat