21 listopadu 2009

Plněné bramborové knedlíky

Rozpis:
  • 800 g vařených brambor
  • 1 vejce
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • 200 g hrubé mouky
  • 100 g krupice
mleté uzené maso nebo uzenina

Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme (jemně). Vařečkou nebo robotem co nejrychleji zpracujeme všechny ingredience. Utvoříme silnější váleček a z něho nakrájíme plátky. Na plátky dáme mleté uzené maso a zabalíme do těsta. Knedlíky ihned vkládáme do kastrolu s vroucí osolenou vodou a vaříme 6 až 8 minut. Knedlíky můžeme také plnit kousky salámu nebo uzeného masa. Na talíři dáváme na knedlíky cibulku osmahnutou do zlatova. Ke knedlíkům podáváme salát z čerstvé nebo sterilované zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání