14 listopadu 2009

Mrkvová pomazánka


Rozpis:
  • 150 g strouhané mrkve
  • 1/2 malé cibule
  • 2 lžíce majolky
  • 1 lžíce husté zakysanky
  • strouhaný křen
  • sůl
  • pepř


Postup:
Mrkev nastrouháme na malých okách struhadla a trochu vymačkáme šťávu. Přidáme křen, strouhaný na stejných okách struhadla a ostatní ingredience. Zamícháme a mažeme na pečivo. Šťávu z mrkve vymačkávám, aby nebyla pomazánka tekutá. Nedávám křen sterilovaný, ale pouze čerstvý, je potom zcela jiná chuť. Množství majonézy dáváme také podle její hustoty a podle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...