Rozpis:
- 450 g květáku
- 1,5 l vody
- 40 g másla
- 50 g hladké mouky
- strouhanka
- 20 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- muškátový oříšek nebo květ
- petrželka
- sůl, pepř
Postup:
Opraný květák uvaříme v osolené vodě. Vodu, ve které se vařil květák, zahustíme zlatavou jíškou. Uvařený květák drobně nakrájíme, třetinu si dáme stranou. Zbylý květák smícháme v misce s vejcem, máslem, lžící mouky a strouhanky podle potřeby. Osolíme, opepříme, dobře promícháme a děláme malé knedlíčky, které v polévce povaříme asi 5 minut. Ke konci varu přidáme nakrájený květák, pepř, strouhaný muškátový ořech a nakrájenou petrželku.
Žádné komentáře:
Okomentovat