01 listopadu 2009

Květáková polévka s knedlíčky

Rozpis:
  • 450 g květáku
  • 1,5 l vody
  • 40 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • strouhanka
  • 20 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • muškátový oříšek nebo květ
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup:
Opraný květák uvaříme v osolené vodě. Vodu, ve které se vařil květák, zahustíme zlatavou jíškou. Uvařený květák drobně nakrájíme, třetinu si dáme stranou. Zbylý květák smícháme v misce s vejcem, máslem, lžící mouky a strouhanky podle potřeby. Osolíme, opepříme, dobře promícháme a děláme malé knedlíčky, které v polévce povaříme asi 5 minut. Ke konci varu přidáme nakrájený květák, pepř, strouhaný muškátový ořech a nakrájenou petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání