03 října 2009

Žloutkové věnečky




Těsto:
  • 2 dl vody
  • špetka soli
  • 70 g hery
  • 110 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
Krém:
  • 6 dl mléka
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 200 g másla
Postup - těsto:
Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme sůl a heru a směs uvedeme do varu. Mícháme a přisypáváme mouku. Za stálého míchání povaříme - těsto se nesmí chytat kastrůlku. Do vychlazeného těsta postupně zašleháváme vejce. Těsto dáme do pytlíku. Na pečící papír děláme věnečky. Těsto nabyde, proto nedáváme blízko k sobě a neděláme silné kroužky. Pečeme ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí plníme krémem a potřeme bílkovou polevou nebo pocákáme čokoládou.

Postup - krém:
Svaříme mléko s cukrem a pudinkovými prášky do zhoustnutí. Po vychladnutí zašleháme do změklého másla a můžeme přidat trochu rumového aroma nebo rumu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...