Piškot:
- 4 vejce
- 140 g cukru
- 140 g polohrubé mouky
Krém:
- 500 g mascarpone
- 3 vejce
- 2 x 50 g cukru krupice
Poleva:
- 1 dl převařené vody
- 2 lžičky instantní kávy
- amareto nebo rum
- cukr podle chuti
Postup:
Nejdříve upečeme piškot: ušleháme vejce s cukrem do zhoustnutí, přidáme mouku, zamícháme a dáme na plech s pečícím papírem upéct. Vychladlý rozřízneme na polovinu. Uděláme polevu.
Potom v páře ušleháme žloutky s 50 g cukru do zhoustnutí. Do vychladlého krému vešleháme mascarpone. Bílky ušleháme s dalšími 50 g cukru a opatrně vmícháme do krému.
Prní polovinu piškotu pokapeme polevou /piškot nesmí být promáčený/, dáme polovinu krému, položíme druhý plát, opět pokapeme polevou a dáme druhou polovinu krému. Necháme asi 1 den v chladničce ztuhnout . Před podáváním posypeme kakaovým práškem.
Žádné komentáře:
Okomentovat