15 října 2009

Tiramisu řezy

Piškot:
  • 4 vejce
  • 140 g cukru
  • 140 g polohrubé mouky

Krém:
  • 500 g mascarpone
  • 3 vejce
  • 2 x 50 g cukru krupice

Poleva:
  • 1 dl převařené vody
  • 2 lžičky instantní kávy
  • amareto nebo rum
  • cukr podle chuti

Postup:
Nejdříve upečeme piškot: ušleháme vejce s cukrem do zhoustnutí, přidáme mouku, zamícháme a dáme na plech s pečícím papírem upéct. Vychladlý rozřízneme na polovinu. Uděláme polevu.
Potom v páře ušleháme žloutky s 50 g cukru do zhoustnutí. Do vychladlého krému vešleháme mascarpone. Bílky ušleháme s dalšími 50 g cukru a opatrně vmícháme do krému.
Prní polovinu piškotu pokapeme polevou /piškot nesmí být promáčený/, dáme polovinu krému, položíme druhý plát, opět pokapeme polevou a dáme druhou polovinu krému. Necháme asi 1 den v chladničce ztuhnout . Před podáváním posypeme kakaovým práškem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...