11 října 2009

Sladkokyselé kuře

Rozpis:
  • 400g kuřecích prsíček
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 bílky
  • sůl
  • olej na smažení

Sladkokyselá omáčka:
  • 100 g kečupu
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 cibule, sůl
  • 1/2 zelené papriky
  • 1 menší mrkev
  • 100 g ananasového kompotu
  • 80 g cukru
  • 80 ml vinného octa
  • solamyl na zahuštění

Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a přidáme našlehané bílky se solamylem. Promícháme a odložíme. Zeleninu nakrájíme na nudličky a ananas na menší kousky. V pánvi rozpálíme olej, kousky kuřete z marinády v něm postupně osmažíme a vyndáme na ubrousek okapat. Olej z pánve slijeme. Asi dvě lžíce dáme zpět na pánev a orestujeme zeleninu. Přidáme ostatní ingredience, zalijeme vývarem a podle potřeby dosolíme. Krátce povaříme a zahustíme solamylem. Nakonec dáme osmažené maso a necháme krátce prohřát. Podáváme s rýží nebo bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání