Rozpis:
- 400g kuřecích prsíček
- 2 lžíce solamylu
- 2 bílky
- sůl
- olej na smažení
Sladkokyselá omáčka:
- 100 g kečupu
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 cibule, sůl
- 1/2 zelené papriky
- 1 menší mrkev
- 100 g ananasového kompotu
- 80 g cukru
- 80 ml vinného octa
- solamyl na zahuštění
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a přidáme našlehané bílky se solamylem. Promícháme a odložíme. Zeleninu nakrájíme na nudličky a ananas na menší kousky. V pánvi rozpálíme olej, kousky kuřete z marinády v něm postupně osmažíme a vyndáme na ubrousek okapat. Olej z pánve slijeme. Asi dvě lžíce dáme zpět na pánev a orestujeme zeleninu. Přidáme ostatní ingredience, zalijeme vývarem a podle potřeby dosolíme. Krátce povaříme a zahustíme solamylem. Nakonec dáme osmažené maso a necháme krátce prohřát. Podáváme s rýží nebo bramborami.
Žádné komentáře:
Okomentovat