10 října 2009

Kokosky



Rozpis:
  • 200 g cuku krupice
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 4 bílky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce jemné strouhanky
Postup:
Ušleháme v páře bílky s cukrem a šťávou. Zlehka zamícháme kokos se strouhankou. Cukrářským sáčkem tvoříme malé hromádky na plech s pečícím papírem. Pečeme asi při 100 °C do růžova. Z kokosek pak dělám dortíčky: Na linecké kolečko /o stejném průměru jako je kokoska/ udělám po obvodu kroužek z krému a doprostřed dám marmeládu. Na kolečko dám kokosku a nechám ztuhnout. Potom spodek do necelé poloviny máčím v čokoládové polevě





.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání