- 300 g strouhaných jablek
- 4 žloutky
- 300 g cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 1 prášek do pečiva
- ze 4 bílků sníh
- špetka soli
Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 80 g ztuženého tuku
- 1 lžička oleje
Postup:
Cukr, máslo a žloutky utřeme. Přidáme jemně strouhaná /oloupaná/ jablka, mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh se špetkou soli. Kdyby bylo těsto moc husté, přidáme mléko. Dáme do vymazané a vysypané velké dortové formy a pečeme při 170°C. Vychladlý korpus polijeme polevou a můžeme dát i šlehačku. Je dobrý i jenom pocukrovaný.
To bych mohla upéct.Zbyla mi jablka a moučníky s jablky mám moc ráda.
OdpovědětVymazatIvo,měj se hezky
Jablečné moučníky nemají chybu, Ivi, tenhle si ukládám a brzy vyzkouším! 😀
OdpovědětVymazatIvo, to bych mohla zkusit místo těch neustálých štrůdlů. jablíček máme ještě dost. Měj se hezky.
OdpovědětVymazatIvo, skvělý tip 👍
OdpovědětVymazatDěvčata, děkuji za milé komentáře. Omlouvám se za opožděnou reakci. Nestíhám, jsem u lékařů víc než doma. Doufám, že bude lépe a co nejdříve vaše blogy navštívím. Děkuji za pochopení a přeji pohodu a zdraví. Iva
OdpovědětVymazat