01 dubna 2016

Tvarohový mazanec

Rozpis:
  • 500 g hladké mouky
  • 1 tučný tvaroh ve vaničce
  • 2 vejce
  • 100 g změklého másla
  • 120 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce mléka
  • 3/4 lžičky soli
  • z 1/2 citronu kůru a šťávu
  • rozinky, mandle
  • vejce na potření
  • mouka na vál
Postup:
Ušleháme máslo, cukry, vejce a tvaroh. Přidáme rum, mléko, citronovou kůru, šťávu a nakonec mouku se solí a práškem do pečiva. Vypracované těsto přendáme na vál s troškou mouky a zapracujeme rozinky. Potom těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vytvoříme bochánek. Přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme pokrájenými mandlemi a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Teplotu ihned snížíme na 160°C a pečeme cca 45 minut. Dopečení můžeme zkusit špejlí. Mazance při pečení trochu popraskají, ale jsou vláčné a výborné.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...