05 ledna 2016

Silvestrovské grilování

Rozpis:
  • plátky vepřové kýty

  • krůtí prsní řízky
  • pikantní koření (Trampský gril, Steak,...)
  • sůl, rozmarýn, pepř
  • olej, cibule
Zelenina:
  • paprika, lilek, malá rajčata
  • žampiony plněné nivou a obalené ve slanině
  • bagety proříznuté a potřené bylinkovým máslem
Postup:
Vepřovou kýtu naložíme do směsi oleje a pikantního koření. Krůtí maso osolíme,opepříme a také naložíme, tentokrát do oleje, cibule a čerstvého rozmarýnu.
Maso jsme vzhledem k počasí grilovali na elektrickém kontaktním grilu. Krůtí plátky vyjmeme z oleje a grilujeme bez cibule. Grilované maso zatím vložíme v míse přikryté alobalem do trouby, vyhřáté na cca 70°C. Potom grilujeme vepřové plátky a také vložíme přikryté do trouby.
Zeleninu a žampiony grilujeme na "otevřeném" kontaktním grilu. Nakonec grilujeme bagety - pouze ohřejeme do křupava.
Z grilovaného jsme udělali švédský stůl a každý si vybral podle chuti.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání