16 června 2014

Kuřecí prsa s restovanou zeleninou

Rozpis:
  • 2 kuřecí prsa
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • pepř, sůl
  • medvědí česnek
  • citronový tymián, pažitka
  • malá větvička saturejky
Zelenina:
  • 1 menší cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 150 - 200 g malých mrkviček
  • hrstka pórku
  • pažitka, petrželka
  • citronový tymián
  • medvědí česnek
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
Postup:
Připravíme si marinádu z oleje, soli, pepře, jemně pokrájených bylinek a kuřecí prsa v ní obalíme. Vložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc.
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev vložíme do vroucí vody, povaříme do poloměkka (2 - 3 minuty) a ihned zchladíme ve studené vodě. Zeleninu nasypeme do kastrolu s horkým máslem a olejem, dáme jemně pokrájené bylinky a restujeme do změknutí zeleniny (musí zůstat křupavá).
Maso vložíme na horkou pánev a zprudka orestujeme 2 minuty z každé strany. Orestovaná prsíčka vložíme do trouby vyhřáté na 160 - 170°C, necháme 5 - 8 minut dopéct (podle velikosti masa). Ihned podáváme k hotové zelenině.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...