13 prosince 2013

Ořechové jazýčky s kávovou náplní

Rozpis:
  • 200 g hladké mouky
  • 80 g cukru moučky
  • 100 g hery
  • 50 g mletých ořechů
  • 1 vejce
  • lžička citronové kůry
Kávový krém:
  • 200 g krému 
  • jemně mletá káva
  • čokoládová poleva mléčná
  • čokoládová poleva bílá
  • marcipánová srdíčka
Postup:

Z mouky, cukru, hery, ořechů, vejce a citronové kůry zaděláme těsto, necháme zabalené do potravinářské fólie v chladničce do druhého dne. Z vychlazeného těsta vyválíme plát 2 - 3 mm silný a vykrajujeme jazýčky. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C a necháme vychladnout. Do základního krému vmícháme mletou kávu a slepujeme jazýčky. Necháme v chladnu ztuhnout, poléváme mléčnou polevou a zdobíme bílou čokoládou a srdíčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání