Rozpis:
- 200 g másla nebo hery
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva (rovné)
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
- 6 - 10 jablek (podle velikosti)
- pikantní marmeláda
- 500 ml jablečné šťávy
- balíček želatiny na 500 ml tekutiny
- 2 lžíce cukru
Postup:
Nejprve si oloupeme jablka a vypichovátkem odstraníme jadřince. Ušleháme máslo s cukry a postupně přišleháváme vejce. Nakonec vmícháme skořici, špetku soli a mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vystříkaný olejem nebo vymazaný a vysypaný. Jablka nakrájíme na plátky 1 cm silné a šupinovitě poklademe na těsto. Vykrojené středy vyplníme marmeládou. Vložíme do trouby vyhřáté na 175 - 185°C a pečeme cca 30 mimut. Podle návodu na sáčku připravíme želatinu a rovnoměrně rozetřeme na vychladlý koláč.
Žádné komentáře:
Okomentovat