25 října 2013

Pikantní jablečný koláč

Rozpis:
  • 200 g másla nebo hery
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva (rovné)
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • 6 - 10 jablek (podle velikosti)
  • pikantní marmeláda
  • 500 ml jablečné šťávy
  • balíček želatiny na 500 ml tekutiny
  • 2 lžíce cukru
Postup:
Nejprve si oloupeme jablka a vypichovátkem odstraníme jadřince. Ušleháme máslo s cukry a postupně přišleháváme vejce. Nakonec vmícháme skořici, špetku soli a mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vystříkaný olejem nebo vymazaný a vysypaný. Jablka nakrájíme na plátky 1 cm silné a šupinovitě poklademe na těsto. Vykrojené středy vyplníme marmeládou. Vložíme do trouby vyhřáté na 175 - 185°C a pečeme cca 30 mimut. Podle návodu na sáčku připravíme želatinu a rovnoměrně rozetřeme na vychladlý koláč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání