17 září 2013

Sterilovaný celer ve slaném nálevu

Rozpis:
  • celer
  • sůl
  • voda
  • kyselina citronová
Postup:
Celer oloupeme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do vroucí vody se lžičkou kyseliny citronové (celer zůstane bílý). Uvaříme do poloměkka a po vyjmutí z vody ihned zchladíme. Nasypeme do zavařovacích skleniček. Rozmícháme 30 g soli v litru vody a celer slaným roztokem zalijeme. 
Skleničky uzavřeme víčky a sterilizujeme 10 minut při teplotě 80 - 85°C.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...