17 března 2013

Plněné žemličky

Rozpis:
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 125 ml oleje
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 velká vařená brambora
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • vejce na potření
  • na posypání mák, sezam,...
Náplň 1.:
  • 200 g lučiny
  • 50 g strouhané goudy
  • 50 g trvanlivého salámu
  • jarní cibulka, sůl, pepř
Náplň 2.:
  • 200 g lučiny
  • 50 g strouhané goudy
  • česnek, sůl, chilli omáčka
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme klasické kynuté těsto a po vykynutí rozválíme na plát cca 1 cm silný. Z plátu vykrajujeme malá kolečka, vkládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Necháme cca 10 minut nakynout a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Po vychladnutí rozkrojíme a plníme náplněmi. Můžeme dozdobit zeleninou.
Náplně lze použít podle vlastní chuti, já jsem dělala náplně z doma vyrobené lučiny.
Inspirace: Ekuchařka - upraveno.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání