Rozpis:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 125 ml oleje
- 100 g zakysané smetany
- 1 velká vařená brambora
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- vejce na potření
- na posypání mák, sezam,...
Náplň 1.:
- 200 g lučiny
- 50 g strouhané goudy
- 50 g trvanlivého salámu
- jarní cibulka, sůl, pepř
Náplň 2.:
- 200 g lučiny
- 50 g strouhané goudy
- česnek, sůl, chilli omáčka
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme klasické kynuté těsto a po vykynutí rozválíme na plát cca 1 cm silný. Z plátu vykrajujeme malá kolečka, vkládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Necháme cca 10 minut nakynout a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Po vychladnutí rozkrojíme a plníme náplněmi. Můžeme dozdobit zeleninou.
Náplně lze použít podle vlastní chuti, já jsem dělala náplně z doma vyrobené lučiny.
Inspirace: Ekuchařka - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat