- 500 g hladké mouky
- 1 vrchovatá lžička soli
- 1 lžíce octa
- 1 lžička cukru
- 25 g droždí
- 250 ml mléka
- 125 ml vody
- 50 ml oleje
- mléko na potírání
- mák na posypání
Postup:
V pekárně nebo robotem zaděláme těsto. Po vykynutí (zvětší 1x objem) rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bochánek. Z bochánku vyválíme kruh o průměru cca 25 cm a rozdělíme na 6 výsečí. Díl potřeme mlékem, roztáhneme trochu do šířky, při zavinování rohlíku špičku natahujeme do délky. Přendaváme na plech s pečící folií nebo papírem a necháme ještě asi 10 minut nakynout. Před vložením do trouby potřeme mlékem, posypeme mákem a můžeme i hrubou solí. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca 10 minut.
Inspirace: internet - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat