27 prosince 2012

Chléb bez hnětení

Rozpis:
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1,5 hrnku vody
  • 1,5 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky soli
  • slunečnicová, sezamová, lněná semínka
Postup:
Do mísy přesijeme mouku, přidáme sušené droždí, sůl, kmín a semínka podle chuti. Směs promícháme, přilijeme vodu s octem a opět promícháme. Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme alespoň 12 hodin kynout při pokojové teplotě. Potom zapneme troubu na 230°C, vložíme do ní suchý kastrol nebo zapékací misku s pokličkou a necháme 30 minut nádobu nahřívat. Těsto propracujeme a než se nádoba nahřeje necháme kynout. Nahřátou nádobu vyjmeme a pomocí stěrky přendáme do ní těsto. Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě 230°C 30 minut. Po této době pokličku sundáme, teplotu pečení snížíme na 220°C a dopékáme 15 - 20 m
inut. Po upečení chleba přendáme na mřížku vychladnout.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání