- 3 hrnky hladké mouky
- 1,5 hrnku vody
- 1,5 lžičky sušeného droždí
- 1 lžička octa
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžičky soli
- slunečnicová, sezamová, lněná semínka
Postup:
Do mísy přesijeme mouku, přidáme sušené droždí, sůl, kmín a semínka podle chuti. Směs promícháme, přilijeme vodu s octem a opět promícháme. Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme alespoň 12 hodin kynout při pokojové teplotě. Potom zapneme troubu na 230°C, vložíme do ní suchý kastrol nebo zapékací misku s pokličkou a necháme 30 minut nádobu nahřívat. Těsto propracujeme a než se nádoba nahřeje necháme kynout. Nahřátou nádobu vyjmeme a pomocí stěrky přendáme do ní těsto. Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě 230°C 30 minut. Po této době pokličku sundáme, teplotu pečení snížíme na 220°C a dopékáme 15 - 20 m
inut. Po upečení chleba přendáme na mřížku vychladnout.
inut. Po upečení chleba přendáme na mřížku vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat