03 listopadu 2012

Červená čočka


Rozpis:
  • 250 g červené čočky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička polohrubé mouky
  • sůl, majoránka, pepř
  • velký stroužek česneku
  • petrželka
Postup:
Čočku propláchneme, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a vaříme. Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme lisovaný česnek, krátce orestujeme, vsypeme lžičku mouky a uděláme cibulovou jíšku. Přimícháme uvařenou čočku, osolíme , opepříme, přikořeníme majoránkou a krátce povaříme. Podáváme posypané pokrájenou petrželkou jako přílohu k uzenému masu.
Z tohoto množství jsou 3 - 4 porce.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání