28 srpna 2012

Dalamánky se semínky

Rozpis:
  • 400 ml vody
  • 3 lžíce oleje
  • 3 rovné lžičky soli
  • 1 vrchovatá lžička kmínu
  • 100 g semínek (slunečnicové, sezamové, lněné)
  • 200 g celozrnné žitné mouky
  • 200 g chlebové pšeničné mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme vykynout. Zkynuté těsto rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme dalamánky nebo bagetky a vložíme na plech s pečícím papírem. Necháme cca 20 minut nakynout, potom potřeme mírně slanou vodou, nařízneme ostrým nožem nebo žiletkou a posypeme hrubou solí. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 - 200°C a upečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání