Rozpis těsto:
- 250 g hladké mouky
- 120 g hery
- 1 vejce
- 2 - 3 lžíce mléka
- sůl
Náplň:
- 400 g mletého masa
- 2 lžíce oleje
- 2 bílky + 1 vejce
- 1 cibule
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- medvědí česnek nebo 2 stroužky česneku
- omáčky chilli a worčestrová
- sůl, pepř
Bešamel:
- 30 g másla
- 2 rovné lžíce hladké mouky
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- sůl, pepř
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme cca 1/2 hodiny odpočinout v chladničce.
Na pánvi s olejem orestujeme cibuli pokrájenou na kostičky, vložíme mleté maso a další ingredience mimo parmazánu a vajec. Restujeme cca 10 minut a mícháním maso rozdrobíme. Necháme zcela vychladnout, přidáme rozšlehané bílky s vejcem a parmazán.
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem, povaříme do zhoustnutí, osolíme a opepříme. Do zchladlého bešamelu vmícháme žloutky a parmezán.
Z odpočinutého těsta vyválíme plát, vložíme do formy o průměru 28 cm a uděláme po obvodu 2 cm okraj. Na těsto rozložíme masovou směs a navrch potřeme bešamelem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30 minut.
Podáváme teplé i studené se zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat