15 dubna 2012

Koláč s mletým masem

Rozpis těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 120 g hery
  • 1 vejce
  • 2 - 3 lžíce mléka
  • sůl
Náplň:
  • 400 g mletého masa
  • 2 lžíce oleje
  • 2 bílky + 1 vejce
  • 1 cibule
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • medvědí česnek nebo 2 stroužky česneku
  • omáčky chilli a worčestrová
  • sůl, pepř
Bešamel:
  • 30 g másla
  • 2 rovné lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme cca 1/2 hodiny odpočinout v chladničce.
Na pánvi s olejem orestujeme cibuli pokrájenou na kostičky, vložíme mleté maso a další ingredience mimo parmazánu a vajec. Restujeme cca 10 minut a mícháním maso rozdrobíme. Necháme zcela vychladnout, přidáme rozšlehané bílky s vejcem a parmazán.
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem, povaříme do zhoustnutí, osolíme a opepříme. Do zchladlého bešamelu vmícháme žloutky a parmezán.
Z odpočinutého těsta vyválíme plát, vložíme do formy o průměru 28 cm a uděláme po obvodu 2 cm okraj. Na těsto rozložíme masovou směs a navrch potřeme bešamelem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30 minut.
Podáváme teplé i studené se zeleninovým salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...