04 února 2012

Větrníky

Rozpis:
  • 200 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 100 g sádla
  • špetka soli
  • 5 vajec
Postup:
Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme sádlo a osolíme. Když se začne voda vařit, přisypáváme mouku a mícháme, těsto se nesmí lepit ke kastrolu. Hotové těsto přeložíme do jiné nádoby a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Do zchladlého těsta vešleháme postupně vejce. Hotové odpalované těsto vložíme do sáčku s ozdobnou trubičkou a na plech s pečícím papírem děláme větrníky. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 - 200°C a pečeme. Po dobu 25 - 30 minut troubu neotvíráme, větrníky by "spadly". Ještě vlažné větrníky podélně překrojíme a zcela vychladlé plníme. Dolů dáme krém pudinkový, na něj sáčkem s ozdobnou trubičkou karamelovu šlehačku a přiklopíme vrchním dílem. Poléváme cukrovou nebo fondánovou polevou.
Pudinkový krém zde
Karamelová šlehačka zde

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání