11 června 2011

Višňový džem

Rozpis:
  • 1 kg vypeckovaných višní
  • 350 g cukr krystal
  • 1 Gelfix 3:1
Postup:
Část višní rozmixujeme ponorným mixerem a zbytek necháme celé. Višně vložíme do kastrolu, přidáme 2 lžíce cukru s Gelfixem, dobře promícháme a povaříme cca 2 minuty. Přisypeme zbytek odváženého cukru a povaříme 5 - 7 minut za občasného zamíchání. Hotovým horkým džemem naplníme nahřáté skleničky a uzavřeme víčkem. Skleničky obrátíme na 5 - 10 minut dnem nahoru, lépe přichytne víčko. Pro změnu chuti můžeme přidat sáček vanilkového cukru nebo trochu mleté skořice. Višňovou marmeládu děláme stejným postupem, pouze rozmixujeme všechny višně.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání