Rozpis:
- 200 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 180 g cukru krupice
- 3 vejce
- 250 ml kefíru
- 4 lžíce oleje
- 1/2 prášku do pečiva
Náplň:
- 500 g jahod
- 50 g cukru
- 2 vrchovaté lžíce škrobu
Drobenka:
- 250 g hrubé mouky
- 200 g cukru krupice
- 100 g másla
Postup:
Jahody očistíme, opereme, pokrájíme a smícháme s cukrem a škrobem. Necháme je odležet a připravíme si drobenku a těsto. Ušleháme celá vejce s cukrem do pěny a vmícháme ostatní ingredience. Těsto rozetřeme na hluboký vymazaný plech vysypaný strouhankou. Poklademe jahodovou náplní, posypeme 2/3 drobenky a vložíme do trouby vyhřáté na cca 190°C. Po čtvrthodině vyjmeme koláč z trouby a posypeme zbytkem drobenky. Vložíme opět do trouby a dopečeme. Pečeme celkem 30 - 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat