11 června 2011

Jahodový koláč s kefírem

Rozpis:
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 180 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 250 ml kefíru
  • 4 lžíce oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
Náplň:
  • 500 g jahod
  • 50 g cukru
  • 2 vrchovaté lžíce škrobu
Drobenka:
  • 250 g hrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 100 g másla
Postup:
Jahody očistíme, opereme, pokrájíme a smícháme s cukrem a škrobem. Necháme je odležet a připravíme si drobenku a těsto. Ušleháme celá vejce s cukrem do pěny a vmícháme ostatní ingredience. Těsto rozetřeme na hluboký vymazaný plech vysypaný strouhankou. Poklademe jahodovou náplní, posypeme 2/3 drobenky a vložíme do trouby vyhřáté na cca 190°C. Po čtvrthodině vyjmeme koláč z trouby a posypeme zbytkem drobenky. Vložíme opět do trouby a dopečeme. Pečeme celkem 30 - 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání