Rozpis těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- vanilka
- 3/4 hrnku oleje
- 1 1/2 hrnku mléka
- 2 vejce
- kakao
- 1 prášek do pečiva
Náplň a zdobení:
- 1 Tatra Grand 9% ( neslazená)
- 200 g másla
- 100 g nugety
- 5 arašídových tatranek
- 100 g arašídů nesolených
- čokoládová poleva
- hrst nesolených arašídů
Postup:
Všechny ingredience na piškot smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Pečeme při teplotě 170°C 20 - 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Den dopředu si uvaříme v plechovce kondenzované mléko. Po uvaření je stále tekuté a má karamelovou barvu. Vmíse ušleháme nugetu s máslem. Přidáme nastrouhané arašídy a tatranky. Přiléváme vařené neslazené kondenzované mléko (poslouží nám jako pojidlo) a promícháme. Náplň rozetřeme na korpus, polijeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými neslanými arašídy. Můžeme také posypat arašídy a pocákat polevou. Hotové řezy dáme ztuhnout do lednice.
Zdroj: Receptíky
Žádné komentáře:
Okomentovat