10 června 2010

Ferrero rocher na plech


Rozpis těsto:
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • vanilka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 1/2 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • kakao
  • 1 prášek do pečiva
Náplň a zdobení:
  • 1 Tatra Grand 9% ( neslazená)
  • 200 g másla
  • 100 g nugety
  • 5 arašídových tatranek
  • 100 g arašídů nesolených
  • čokoládová poleva
  • hrst nesolených arašídů

Postup:
Všechny ingredience na piškot smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Pečeme při teplotě 170°C 20 - 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Den dopředu si uvaříme v plechovce kondenzované mléko.  Po uvaření je stále tekuté a má karamelovou barvu. Vmíse ušleháme nugetu s máslem. Přidáme nastrouhané arašídy a tatranky. Přiléváme vařené neslazené kondenzované mléko (poslouží nám jako pojidlo) a promícháme. Náplň rozetřeme na korpus, polijeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými neslanými arašídy. Můžeme také posypat arašídy a pocákat polevou. Hotové řezy dáme ztuhnout do lednice.
Zdroj: Receptíky
       

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání