10 dubna 2010

Vaječná tlačenka


Rozpis:
  • želatina Natura
  • 6 vajec vařených natvrdo
  • 100 g šunkového salámu
  • 150 g majolky
  • 250 g  zeleniny Moravanka (scezené)
  • 250 ml láku z Moravanky
    (okurek)
  • 150 ml láku nebo ochucené vody
  • chilli omáčka, sůl, pepř

Postup:
Nakrájenou sterilovanou zeleninu (použila jsem domácí zeleninovou směs) dáme do mísy.  Přidáme majolku, pokrájený šunkový salám nebo šunku, pokrájená vejce a ochutíme. Do kastrolku si dáme 150 ml vody, přivedeme k varu a odstavíme. Želatinu za stálého míchání vsypeme do horké vody. Po rozpuštění želatiny vlijeme 250ml studeného láku. Promícháme a vlijeme do mísy k ostatním ingrediencím. Hotovou směs dáme do formy a necháme několik hodin ztuhnout. Pokud nemáme dostatečné množství láku ( použila jsem z okurek), přidáme na dochucení ocet nebo i trošku cukru a ještě dokořeníme. Do této tlačenky lze použít i houby v kyselém nálevu, musí se ubrat z uvedeného množství zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání