28 února 2010

Plněné žampióny


Rozpis:
  • 12 středně velkých žampiónů
  • citrónová šťáva
  • 50 g cibule
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky
  • 80 g šunkového salámu
  • petrželka
  • sůl, muškátový oříšek
  • mléko
Na dno zapékací misky:
  • 100 g libové slaniny

Postup:
Žampióny očistíme, vyjmeme nohy, kloboučky sloupneme a opatrně lžičkou vydlabeme třeň. Kloboučky pokapeme citrónovou šťávou a odložíme. Na másle zpěníme drobně krájenou cibuli, přidáme pokrájené nohy a třeň. Osolíme, podusíme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme strouhanku, vejce, pokrájenou šunku nabo šunkový salám, pokrájenou petrželku, strouhaný muškátový oříšek nebo květ, osolíme a zamícháme. Když je nádivka moc hustá, přidáme trochu mléka, utvoříme koule a posadíme je do osolených kloboučků. Na dno zapékací misky dáme drobně pokrájenou slaninu, na ni narovnáme vedle sebe nadívané kloboučky hub, podlijeme několika lžícemi vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C. Houby musí být měkké a nádivka do zlatava upečená.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání