Rozpis:
- 12 středně velkých žampiónů
- citrónová šťáva
- 50 g cibule
- 50 g másla
- 2 vejce
- 100 g strouhanky
- 80 g šunkového salámu
- petrželka
- sůl, muškátový oříšek
- mléko
Na dno zapékací misky:
- 100 g libové slaniny
Postup:
Žampióny očistíme, vyjmeme nohy, kloboučky sloupneme a opatrně lžičkou vydlabeme třeň. Kloboučky pokapeme citrónovou šťávou a odložíme. Na másle zpěníme drobně krájenou cibuli, přidáme pokrájené nohy a třeň. Osolíme, podusíme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme strouhanku, vejce, pokrájenou šunku nabo šunkový salám, pokrájenou petrželku, strouhaný muškátový oříšek nebo květ, osolíme a zamícháme. Když je nádivka moc hustá, přidáme trochu mléka, utvoříme koule a posadíme je do osolených kloboučků. Na dno zapékací misky dáme drobně pokrájenou slaninu, na ni narovnáme vedle sebe nadívané kloboučky hub, podlijeme několika lžícemi vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C. Houby musí být měkké a nádivka do zlatava upečená.
Žádné komentáře:
Okomentovat