11 listopadu 2009

Plněná bageta

Rozpis:
  • 100 g lučiny
  • 50 g másla
  • 200g taveného sýra
  • 50 g nakrájené vysočiny
  • 2 sladkokyselé okurky
  • 1 malá červená cibule
  • 2 vejce natvrdo
  • mletá paprika
  • barevná paprika asi 1/3
  • mletý pepř
  • celozrnná bageta nebo veka

Postup:
Bagetu překrojíme a vydlabeme z ní opatrně střídku. Salám, papriku, cibuli a okurky najemno nakrájíme. Utřeme máslo, papriku a pepř. Přidáme tavený sýr a lučinu, vyšleháme na hladký krém do kterého zamícháme nadrobno nakrájené všechny zbývající ingredience. Touto směsí naplníme bagetu (veku) a zabalíme jí do folie. Dáme do lednice, nejlépe do druhého dne, ztuhnout. Před podáváním bagetu nakrájíme na plátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...