09 listopadu 2009

Hrnečkový knedlík

Rozpis:
  • 250 ml hrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 2 bílky
  • 2 rohlíky
  • 2 tenké párky
  • sůl
  • sádlo na vymazání hrnečků

Postup:
Nejprve si vymažeme sádlem čtvrtlitrové hrnky. Do mísy dáme mouku, žloutek rozšlehaný v mléce, rohlíky nakrájené na kostičky a sůl. Promícháme, přidáme párky nakrájené na kolečka a sníh z bílků. Těsto dáme do vymazaných hrnků asi do 3/4, zakryjeme pečícím papírem a dáme do pekáčku s vodou. Vody nalijeme do poloviny výšky hrnků a vaříme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Hotové knedlíky vyndáme a necháme je chvíli stát, potom je opatrně vyklopíme. Podáváme se špenátem, dušeným zelím a nebo pouze se zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání