15 října 2009

Švýcarské briošky

Rozpis:
  • 700 g hladké mouky
  • 250 - 300 ml mléka
  • 100 g másla
  • 6 žloutků
  • 1 kostka droždí
  • 2 lžíce cukru do kvásku
  • sůl
  • žloutek na potření

Postup:
Zaděláme středně husté těsto a necháme hodinu kynout. Rozdělíme na 8 dílů. Z každého uděláme váleček dlouhý 45 cm a ten nakrájíme na 9 cm dlouhé šišky. Dáme na plech s pečícím papírem a necháme chvilku vykynout. Pomažeme osoleným žloutkem, který necháme trochu vpít a zaschnout. Nakonec uděláme žiletkou nebo ostrým nožem nahoře zářez - 1 cm hluboko a ne příliš dlouhý. Upečené a zchladlé rozřízneme a plníme. Spodní díl: vlašský salát, okurka, sýr, malý plátek dobře vyuzené šunky a proužek čerstvé nebo sterilované kapie. Vrchní díl pomažeme sardelovým máslem a přiklopíme. Narovnáme do dózy a uložíme v chladu. Můžeme dělat den předem vydrží vláčné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání