Rozpis:
- 700 g hladké mouky
- 250 - 300 ml mléka
- 100 g másla
- 6 žloutků
- 1 kostka droždí
- 2 lžíce cukru do kvásku
- sůl
- žloutek na potření
Postup:
Zaděláme středně husté těsto a necháme hodinu kynout. Rozdělíme na 8 dílů. Z každého uděláme váleček dlouhý 45 cm a ten nakrájíme na 9 cm dlouhé šišky. Dáme na plech s pečícím papírem a necháme chvilku vykynout. Pomažeme osoleným žloutkem, který necháme trochu vpít a zaschnout. Nakonec uděláme žiletkou nebo ostrým nožem nahoře zářez - 1 cm hluboko a ne příliš dlouhý. Upečené a zchladlé rozřízneme a plníme. Spodní díl: vlašský salát, okurka, sýr, malý plátek dobře vyuzené šunky a proužek čerstvé nebo sterilované kapie. Vrchní díl pomažeme sardelovým máslem a přiklopíme. Narovnáme do dózy a uložíme v chladu. Můžeme dělat den předem vydrží vláčné.
Žádné komentáře:
Okomentovat