28 října 2009

Slaninová bábovka



Rozpis:
  • 500 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 300 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 1 rovná lžíce soli
  • 150 - 300 g libové anglické slaniny

Postup:
Nejprve si uděláme kvásek z části mléka, droždí a cukru. Do mísy dáme mouku smíchanou se solí, přidáme vejce, mléko, máslo a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi půl hodiny. Anglickou nebo libovější vařené uzené maso nakrájíme na kostičky a na pánvi trochu opečeme. Necháme vychladnout a zapracujeme do vykynutého těsta. Množství masa si upravíme podle chuti. Formu na bábovku vymažeme tukem a dáme těsto. Necháme ještě chvíli kynout, dáme do trouby vyhřáté asi na 170°C a pečeme . Hotovou bábovku necháme ve formě trochu vychladnout a potom vyklopíme na kuchyňskou mřížku. Podáváme se zeleninou nebo kyselou okurkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání