Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 5 vajec
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 1 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
Pudink:
- 1 jahodový pudink
- 400 ml mléka
- 2 lžíce cukru
Poleva:
- 400 ml zakysané smetany
- 1 lžíce práškového cukru
- 1 lžíce skořicového cukru
Postup:
Nejdříve uvaříme pudink a necháme vychladnout. Cukr utřeme s vejci a přidáme ostatní ingredience. 2/3 těsta dáme na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Do třetího dílu vmícháme kakao a uděláme mramorování. Malou lžičkou dáváme na těsto malé kopečky pudinku. Dáme péct. Po upečení ihned potřeme zakysanou smetanou s moučkovým cukrem a povrch posypeme skořicovým cukrem. Dáme vychladnout a do lednice ztuhnout. Do těsta můžeme přidat i ovoce - koláč bude s pudinkem barevnější.
Žádné komentáře:
Okomentovat